Categorieën
Nieuws

Internationale Vrouwendag 8 maart

Ieder jaar op 8 maart is het Internationale Vrouwendag. Overal ter wereld wordt deze dag gevierd.

Ook in Ede wordt er ieder jaar een feestelijke activiteit georganiseerd. Initiatiefnemers zijn vrouwen vanuit diverse organisaties, verenigd in werkgroep ’Wereldvrouwen’. De gemeente Ede vindt het een belangrijke activiteit en verleend subsidie hiervoor.
De vrouwendag heeft ieder jaar een thema, dit jaar is dat ‘Vrijheid’.  Hier zit ook een link naar 75 jaar bevrijding van Nederland dit jaar (2e Wereldoorlog).  Maar ‘Vrijheid’ gaat natuurlijk over heel veel dingen, het is een breed onderwerp.

Vrouwendag wordt dit jaar gevierd in Ede op zondag8 maart in CULTURA.
De activiteit begint met een prachtige film ‘Woman’, daarna een informatief gedeelte over het thema.  Daarna gaan we genieten van eten. En natuurlijk is er daarna tijd voor muziek en dans.

De leeftijd is vanaf 16 jaar.