Categorieën
Uncategorized

Op afstand in nabijheid koken

In deze tijd waarin door corona veel maatregelen zijn genomen zijn er veel minder sociale contacten. De meiden blijven thuis, maar missen het contact heel erg. Daarnaast willen zij graag iets voor anderen betekenen. Gezamenlijk is er een idee bedacht om met elkaar iets te doen voor mensen die bijvoorbeeld eenzaam zijn of het in deze tijd op een andere manier moeilijk hebben. De meiden koken normaliter vaak met en voor elkaar en willen dit nu voor andere mensen gaan doen …

De maaltijd wordt behoedzaam aangereikt.

In Ede bestaat de meidengroep Big Sis al 5 jaar. De meidengroep is opgezet door Stichting Sabiel. De meiden van de meidengroep ontmoeten elkaar in ‘normale’ tijden 1x per week in een buurtcentrum. Daarnaast zijn er regelmatig voorlichtingen en thema bijeenkomsten en doen zij mee aan diverse andere activiteiten die bijvoorbeeld eenmalig worden georganiseerd, o.a. in vakanties.