Nieuws

Beautydag 19 april! Wees erbij!

work

 

 

 

 

———————————————————————————————————-

M.B.T Stichting Sabiel :

Tevreden gezichten bij de hoofdzakelijk Edese Marokkaanse jongeren na de uitreiking van de certificaten van de drie sessies ‘Uitgaan van eigen kracht’, die de Stichting Sabiel in samenwerking met de (landelijke) organisatie Forum opzette. Onder leiding van cursusleider Abkader Chrifi hielden de deelnemers zich bezig met thema’s als ‘zelfreflectie en zelfkennis’, ‘spelregels voor succes’ en ‘omgaan met tegenslagen’.

De cursus was hoofdzakelijk bedoeld voor jongeren, die geen werk hebben, bezig zijn om werk te vinden en/of onvoldoende scholing hebben. Via sleutelfiguren kwam Bouchra Lahrech van de Stichting Sabiel aan de deelnemers. ,,Eén van de jongens werkt bij ons als vertrouwenspersoon. Zo is het gegaan. Velen zijn op zoek naar een stageplek, die zij moeilijk kunnen vinden. De cursus gaat er om dat zij de regie over hun eigen leven in handen krijgen. Dat zij doelgericht kunnen werken en de focus krijgen om succes te halen.”

Tijdens de laatste sessie kregen de deelnemers van Abkader Chrifi een magisch recept mee met de tekst ‘ik ben positief, ‘ik geloof in mezelf’ en ‘ik heb zelfvertrouwen’. ,,Als je er voor open staat, zie je het langs komen,” aldus Chrifi. ,,Je moet het recept drie keer daags innemen, tien keer in de ochtend, tien keer in de middag en tien keer in de avond. Doe dit voorlopig dertig dagen,” schreef hij de deelnemers voor.

De jongeren vonden de sessies heel leuk, omdat Chrifi hen antwoorden geeft op vragen, die hen leven. ,,De jongeren hebben een enorme potentie. Ik geef heel veel training aan jongeren in de grote steden, die gestopt zijn met school. Ze zijn twintig of achtten jaar oud, hangen op straat rond. Sommigen zitten op Mbo 2 niveau. Als ik met hen bezig ben, merk ik bij sommigen dat zij makkelijk op een Hbo hadden kunnen zitten. Zij weten het niet.”

De deelnemers deden graag mee aan de sessies, zo antwoordden zij op een vraag van Abkader Chrifi. ,,Het was informatief, heel leerzaam, verfrissend, een eyeopener, ik heb mezelf ontdekt, ik heb gezien hoe het achter de schermen werkt,” kreeg de cursusleider te horen.

Iedereen was maar wat trots op het certificaat. De jongeren wacht nu nog drie sessies over werknemersvaardigheden. Daar leren zij onder andere hoe zij moeten solliciteren en netwerken.

Bron: http://www.edestad.nl

Foto: Jan de Boer