Meidengroepen

Heb je zin om andere meiden te ontmoeten in een veilige omgeving?
Om samen te praten en iets te ondernemen?
Doe dan mee met de meidengroepen Big Sis of BFF (Behind Fusion Food).

Big Sis

Big Sis is een meidengroep die wekelijks bij elkaar komt.
Dit geeft meiden die anders weinig de deur uit kunnen een veilige omgeving om elkaar te ontmoeten en zich te ontwikkelen. Daarnaast worden er maandelijks bijeenkomsten georganiseerd rond thema’s naar eigen keuze die van belang zijn voor hun ontwikkeling en/of waar in de thuisomgeving een taboe op ligt, zoals loverboys, gezonde lifestyle, hoofddoek of hakken.

De meiden van de kerngroep leren via trainingen in empowerment en zelfkennis hun talenten te ontdekken en ontplooien om als ‘grote zussen’ een rolmodel te worden voor andere meiden. Hierdoor wordt er een verbinding gelegd tussen verschillende groepen meiden en individuele meiden, en worden (risicovolle) meiden ondersteund bij het opgroeien tot zelfstandige en zelfbewuste vrouwen. Ook bieden de meidengroepen een aanknopingspunt voor signalering en doorverwijzing naar hulpverlening.

Contact: Bouchra Lahrech, bouchra@sabiel.org, 06-4019 4226

Kijk onder lopende activiteiten voor meer informatie.

BFF – Behind Fusion Food

Leden van de kerngroep van Big Sis hebben Behind Fusion Food (BFF) opgezet.
Ze plannen, bereiden en presenteren gerechten waarin verschillende kooktradities gecombineerd worden. De groep betrekt andere meiden bij de catering voor opdrachtgevers uit de sociale sector en bij ‘BuddyFood’: het bereiden, bezorgen en gezamenlijk eten van gerechten met eenzame ouderen of jongeren. Er komen soms opdrachten binnen voor Behind Fusion Food en verder wordt er binnen de Big Sis groep gezamenlijk bedacht wat er gedaan kan worden. Door hun activiteiten bouwen de meiden zelfvertrouwen op en ontwikkelen zij maatschappelijke vaardigheden, en met het voedsel slaan zij een verbinding tussen groepen en culturen.

Contact: Bouchra Lahrech, 06-4019 4226 of Ellen Hoogteijling, 06-2833 4936

Kijk onder lopende activiteiten voor meer informatie.